FIETSROUTES

Om een FIETSROUTE aan te vragen stuurt u een e-mail naar met als onderwerp ‘Aanvraag FIETSROUTE’. In de e-mail geeft u duidelijk aan voor welke stad u een FIETSROUTE wilt aanvragen. Houdt u er rekening mee dat uw gekozen stad misschien niet in aanmerking komt voor een FIETSROUTE. Dit hangt vooral af van het formaat van de stad. Daarnaast dient u rekening te houden met een periode van ± vier weken voor het vervaardigen van uw FIETSROUTE.

INFORMATIE

WAT IS FIETSROUTE?

Een fiets is voor de meeste mensen niet meer dan een vervoermiddel. Heen, terug, heen, terug, zo snel mogelijk. We zien ander verkeer en stoplichten, maar nemen onze omgeving en de route niet bewust waar, want de aandacht ligt vooral bij de eindbestemming. De stad raast langs ons heen. Ruim negentig procent van al het fietsverkeer in Nederland heeft een doel anders dan recreatie. Zien we echt bijna niets tijdens onze reis?

Speciaal voor ‘blinde’ reizigers is er FIETSROUTE, een route die niet van de bestemming uitgaat, maar van de vorm. Treed buiten de gebaande paden en laat u steeds opnieuw verrassen. Haast niet, dartel! Maak aantekeningen, neem foto’s en registreer niet alleen, bestudeer, kijk bewust en fiets met plezier.

FIETSROUTE is een project van Kris Borgerink

HOE WERKT HET?

Om gebruik te kunnen maken van FIETSROUTE heeft u het volgende nodig:

  1. Een mobiel apparaat (bijvoorbeeld een smartphone of tablet) met GPS en/of WIFI functionaliteit en een moderne webbrowser met HTML5 ondersteuning.
  2. Een mobiele internetconnectie op uw apparaat.

Vervolgens doorloopt u de volgende stappen:

  1. Zorg dat GPS en/of WIFI aan staat op uw mobiele apparaat en open deze website in de webbrowser.
  2. Selecteer een FIETSROUTE naar keuze door in het ‘FIETROUTES’ overzicht op een stad te klikken.
  3. U ziet de gekozen FIETSROUTE op de kaart verschijnen en u kunt hier o.a. op inzoomen.
  4. Om uw huidige locatie weer te geven op de kaart klikt u op de knop ‘WAAR BEN IK?’.
  5. Wanneer de applicatie vraagt of u uw locatie wilt delen dan stemt u daarmee in.
  6. Uw huidige locatie wordt nu op de kaart getoond.

LET OP: voor een meer nauwkeurige plaatsbepaling raden wij u aan om WIFI aan te zetten op uw mobiele apparaat. U hoeft geen verbinding te hebben via WIFI, het aanzetten van de WIFI functie is voldoende.

IN DE MEDIA

VOORWAARDEN

Het gebruik van FIETSROUTE en de aangeboden routes is op eigen risico. Zetfouten en onjuistheden op deze website of in routes voorbehouden.